Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libijski čelnik Moamer Gadafi u zemlji će 'ostati do kraja' kako bi je vodio do pobjede protiv njenih neprijatelja, rekao je glasnogovornik vlade.


Glasnogovornik je, nakon što je bivši libijski ministar vanjskih poslova Musa Kusa u srijedu prebjegao u London, rekao da su zračni napadi zapadnih snaga na Libiju samo ujedinili njeno čelništvo protiv neprijatelja. 'Ako je ova agresija išta postigla onda je samo okupila narod oko čelnika i jedinstva naroda', rekao je Musa Ibrahim u Tripoliju. 'Posebice sada kada jasno vide neprijatelja'.

Vezani članci Ilustracija Finska i Švedska predale zahtjev za članstvo u NATO-u, Stoltenberg: "Vi ste naši najbliži partneri" Rezultati glasovanja u finskom parlamentu Finska i Švedska će u srijedu predati zahtjev za članstvom u NATO-u: "Proći ćemo ovaj proces ruku pod ruku"

>> NATO u Libiji započeo operaciju 'Ujedinjeni zaštitnik'

'Budite uvjereni, svi smo još ovdje. Ostat ćemo ovdje do kraja. Ovo je naša zemlja. Snažni smo na svakoj fronti', odgovorio je Musa Ibrahim na pitanje jesu li Gadafi i njegovi sinovi još uvijek u zemlji. 'Ne oslanjamo se na pojedince u vođenju borbe. Ovo je borba cijele nacije. Ne ovisi o pojedincima ili dužnosnicima', dodao je Ibrahim.

Dopuštenje za odmor

Ibrahim je odbacio tvrdnje da je ministar vanjskih poslova Musa Kusa pobjegao u London, rekavši da mu je vlada dopustila da ode na liječenje u Tunis. 'Koliko mi znamo, Musa Kusa je zatražio dopuštenje da se odmori jer je jako, jako bolestan', kazao je Ibrahim.

Također je odbacio i sugestije da su koalicijski zračni napadi izmijenili ravnotežu u korist pobunjeničkih snaga ili potaknuli obične ljude da traže promjene nakon četiri desetljeća Gadafijeve vlasti. 'I s bombardiranjima iz zraka svakog libijskog grada ne vidite ljude koji masovno izlaze tražeći bilo kakvu promjenu', rekao je. 'Gdje je narodna revolucija? Gdje su plemena koja istupaju i čelniku kažu da napusti zemlju? Morate čitati znakove'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju