Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje počinje 16.ožujka

Fritzl: Zatočio sam kćer da ne bi snifala ljepilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mračni um austrijskog monstruma Josefa Fritzla predstavljen je u seriji psiholoških profila koji su načinjeni uoči njegovog suđenja koje počinje za dva tjedna.

Ulomci iz profila pokazuju kako je 73-godišnji Fritzl točno znao što radi, kada je zaključavao kćer Elisabeth u podrumsku tamnicu. U svojim zadnjim osvrtima na te događaje Fritzl je kćer nazvao ovisnikom o ljepilu koju je zapravo pokušavao zaštititi od te loše navike.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo

'Bilo je ljeto 1984. kada sam pronašao kćer kako potpuno tupa leži na krevetu', izjavio je Fritzl psihijatrima. 'Udisala je ljepilo te sam odlučio o tome s njom porazgovarati. Međutim potpuno je ignorirala moja upozorenja i molbe, nakon čega se u meni pojavio ogroman bijes te sam je zaključao u podrum', dodaje.

'No zato što idućih dana nije pokazivala poboljšanje u svojem ponašanju, odlučio sam je držati tako zaključanu', rekao je Fritzl koji je svoju kćer silovao iduće 24 godine, ponekad čak i tri puta dnevno.

>> Fritzl: Mojoj je djeci život u podrumu bio ugodan

>> VIDEO: Satiričar ismijao medijsko izvještavanje slučaja Fritzl

>> Fritzl: Policija mi je namjestila kako bih dobio doživotnu

Opisujući parodiju normalnog života koja se odvijala u tamnici rekao je liječnicima: 'Zajedno smo slavili mnoge blagdane poput Božića, Uskrsa i rođendana. Djeca su imala mnogo knjiga, također i kućnih ljubimaca. Ništa im nije nedostajalo i zaista sam se trudio njihov život u zatočeništvu učiniti što ugodnijim. Igrali smo se, smijali, zapravo smo vodili prilično normalan život u toj tamnici.' No ta iluzija sretne obitelji zapravo je u potpunoj suprotnosti s onim što se zaista događalo, kada bi Fritzl silovao kćer pred djecom, tukao ih ako mu se nije svidjelo što rade, a tamnicu su naseljavali i štakori.

Fritzlovo suđenje počinje 16.3., a presuda se očekuje 20.3. Čekaju ga optužbe za ubojstvo djeteta koje je umrlo u tamnici, incest, silovanje, ropstvo, okrutnost i utamničenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene