Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasnila i zašto

Objava na Facebooku vezana uz napade na Pariz koja je mnoge naljutila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moje srce ide prema svijetu, bez granica, bez hijerarhije...', dio je njezine poruke na Facebooku.

Korisnici Facebooka diljem svijeta iskazali su solidarnost s građanima Pariza dodajući preko svojih profilnih fotografija proziran sloj u bojama francuske zastave. Ta društvena mreža i sama potiče korisnike da se na taj način solidariziraju s Francuzima te da pokažu potporu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pristao na izručenje Španjolska uhitila Francuza osumnjičenog za naoružavanje terorista u Parizu Slika nije dostupna Povreda tajnosti istrage Odvjetnik Salaha Abdeslama: Tužit ću pariškog državnog odvjetnika

Milijuni korisnika promijenili su na taj način svoje profilne fotografije, nakon krvavog crnog petka u Parizu, gdje je kasno navečer taj dan u nekoliko napada ubijeno čak 129 osoba, a više stotina ih je ranjeno ili ozlijeđeno.

No, Charlotte Fathan, urednica online magazina "Art Saves Lives International", javno je obznanila kako neće mijenjati svoju profilnu fotografiju nakon terorističkog napada u Parizu.

UŽIVO - IZVANREDNO STANJE Francuski avioni bombardirali glavni grad Islamske države, uništili zapovjedni centar i kamp za obuku

"Neću promijeniti svoj profil u boje francuske zastave, iako sam Francuskinja iz Pariza. Razlog zbog kojeg to neću učiniti, jest taj da ako to učinim samo za Pariz, to ne bi bilo u redu. Da to radim za svaki napad u svijetu, morala bih mijenjati svoju profilnu fotografiju svaki dan i nekoliko puta dnevno. Moje srce ide prema svijetu, bez granica, bez hijerarhije i svaki ljudski život koji je izložen napadu ekstremista mi je vrijedan, bez obzira radi li se o religisjkom ekstremizmu, predrasudama ili profitu! Nemojte biti dio mentalitat "mi i oni", što ratni huškači upravo žele od vas", napisla je na svojem Facebook profilu Farhan.

Njezina objava izazvala je lavinu reakcija, pozitivnih i negativnih, a u konačnici njezin status je prenio i Daily Mirror, što ju je posebno naživciralo pa se opet oglasila.

"Ovo je pomalo bolesno!! Članak o meni i mojem statusu s Mirror Online. Ajmo nastaviti prenositi poruku da smo svi jedno! Hvala svima na podršci. Ne podupirem Daily Mirror niti na koji način, ali usmjerimo ovu poruku dalje. SVI SMO JEDNO", napisala je Farhan.

Magazin kojem je Farhan urednica jest tromjesečnik i "pokriva teme koje zahtjevaju veći publicitet", prenosi Daily Record.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene