Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAMJENA IDENTITETA

Ubojica saudijskog novinara i dalje na slobodi. Francuska policija uhitila krivu osobu

Ubijeni novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP)
Ubijeni novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Foto: jamal, Khashoggi
Saudijac uhićen na pariškoj zračnoj luci zbog sumnje da je povezan s ubojstvom saudijskog novinara i disidenta Jamala Khashoggija pušten je u srijedu na slobodu pošto su dužnosnici zaključili da je riječ o zamjeni identiteta, objavili su pariški tužitelji.

Francuski pravosudni izvori u utorak su objavili da se sumnjivac zove Khaled Aedh Al-Otaibi, jednako kao i bivši pripadnik saudijske Kraljevske garde koji je obuhvaćen američkim i britanskim sankcijama te se spominje u UN-ovu izvješću zbog upletenosti u Khashoggijevo ubojstvo u Turskoj.

Saudijsko veleposlanstvo u Parizu u utorak je ustvrdilo da uhićeni čovjek "nema ništa s tim slučajem".

Pariški tužitelji su priopćili da su provjere pokazale da se uhidbeni nalog koji je izdala Turska ne odnosi na čovjeka uhićenog na pariškoj zračnoj luci.

Pročitajte i ovo Saudijski novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP) ODGOVOR IZ RIJADA Saudijska Arabija odbaciila američko izvješće po kojem je ubojstvo novinara naručio saudijski princ: "To je netočno, osuđujemo taj odurni zločin"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REPORTERI BEZ GRANICA TRAŽE ISTRAGU Nakon Macronova razgovora sa saudijskim princom, u Francuskoj uhićen osumnjičeni za ubojstvo saudijskog novinara Khashoggija

Jamal Khashoggi, novinar Washington Posta i kritičar saudijskog de facto vladara, prestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, posljednji je put viđen kako ulazi u saudijski konzulat u Istanbulu 2. listopada 2018. Turske vlasti vjeruju da mu je tijelo raskomadano i uklonjeno. Njegovi posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene