Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francusko predsjedništvo u ponedjeljak je ocijenilo da će referendum o ponovnom uvođenju smrtne kazne u Turskoj, na što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan spreman, predstavljati "prekid s europskim vrijednostima".


Dan nakon što su se Turci referendumom izjasnili za proširenje ovlasti predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, francusko je predsjedništvo priopćilo da će potencijalno "organiziranje referenduma o smrtnoj kazni označiti prekid s europskim vrijednostima i angažmanom Turske u sklopu Vijeća Europe".

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan i Sulejman Sojlu (Foto: AFP) Ljutiti turski ministar poručio: "Mi nismo hotel za pripadnike Islamske države. Vratit ćemo vam ih!" Recep Tayyip Erdogan i Mike Pence (Foto: AFP) Turska pristala privremeno obustaviti ofenzivu na sjeveru Sirije

Pariz je nakon jučerašnjeg referenduma evidentirao informacije o "brojkama, kao i prigovorima i zamjerkama" referendumu, stoji u priopćenju.

"Vrijednosti i angažman Turske u sklopu Vijeća Europe turske bi vlasti trebale približiti slobodnom i iskrenom dijalogu sa svim sudionicima političkog i društvenog života", smatra Francuska. (Hina)