Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje nad ženama

Francuska: Psihičko nasilje postaje kazneno djelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska će dobiti novi zakon protiv nasilja nad ženama kojim će psihičko nasilje postati kazneno djelo, a neki će muževi biti držani na udaljenosti uz pomoć elektroničke narukvice, odlučio je donji dom francuskog parlamenta.

Godine 2008. u Francuskoj je od nasilja supruga umrlo 156 žena, ili jedna svaki drugi i pol dan. Zastupnici su jednoglasno potvrdili prijedlog zakona. Tako psihološko nasilje postaje krivično djelo, koje je međutim teško definirati i dokazati, ali predstavlja preventivnu mjeru pošto jer psihološko nasilje uvijek prethodi fizičkom nasilju, komentirala je zastupnica stranke UMP Chantal Brunel.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno

Za udaljavanje nasilnih supruga, Francuska će testirati elektroničku narukvicu, prema obrascu Španjolske, gdje je vlada Jose Luisa Zapatera prije nekoliko godina pokrenula vrlo oštre mjere u borbi protiv nasilja unutar obitelji. Za početak će biti podijeljeno 150 narukvica u tri regije, objasnila je državna tajnica za obitelj Nadine Morano. Ispitivanje će trajati tri godine nakon čega će ministarstvo pravosuđa donijeti zaključke. Zakon bi trebao stupit na snagu u lipnju nakon što ga prihvati Senat, gornji dom francuskog parlamenta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene