Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prelazak La Manchea

Francuska otkazala razgovore s Britancima nakon utapanja migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski i francuski dužnosnici međusobno su okrivljavali jedni druge nakon što se 27 migranata utopilo u kanalu La Manche u pokušaju da se dokopaju Britanije, u najgoroj nesreći u kojoj su stradali migranti, koja se dogodila u kanalu između Francuske i Britanije. Francuska je otkazala razgovore o toj temi.

Francuski ministar unutarnjih poslova otkazao je razgovore s britanskom ministricom unutarnjih poslova Priti Patel nakon što je premijer Boris Johnson pozvao Francusku da primi migrante koji su prešli kanal, prenosi BBC.

Naime, Johhnson je rekao da je "šokiran i zgrožen" smrću migranata te je pozvao Francusku da učini više kako bi odbila ljude od pokušaja prelaska kanala.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je sa svoje strane da Britanija treba prestati politizirati ovo pitanje za domaće potrebe, dok je njegov ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao kako i Britanija mora biti dio odgovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SPAŠAVANJE MIGRANATA Policajci iz Lučkog spasili migrante od utapanja: Pokušali preplivati Kupu, svima je pružena pomoć

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUSRET U BANSKIM DVORIMA Sastanak Plenkovića s poljskim kolegom Morawieckim: "Poljsku se želi destabilizirati migrantima, mi nekad imamo sličan problem"

Francuska je ranije objavila kako je 31 migrant izgubio život, no kasnije je taj broj revidiran te se radi o 27 stradalih, naveli su vladini dužnosnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene