Migranti, ilustracija
Migranti, ilustracija Foto: Afp

Policijski službenici ATJ Lučko sudjelovali su u četvrtak u akciji spašavanja skupine migranata koji su se našli u opasnosti za život dok su prelazili rijeku Kupu kod Vukove Gorice u pravcu Slovenije.


Policijski službenici ATJ Lučko na području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara, a u četvrtak ujutro su u rijeci Kupi kod Vukove Gorice uočili grupu muškaraca, žena i djece koji su pokušavali preko rijeke nezakonito prijeći državnu granicu u pravcu Republike Slovenije.

U rijeci su uočili više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć. Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na sigurno.

Granična policija, ilustracija Policija nezadovoljna kaznom: Uhićen njemački novinar koji je pomagao migrantima prijeći hrvatsku granicu

Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu i otpuštene.

Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Hrvatskoj.

Riječ je o sedmero državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju