Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv modernog nogometa

FOTO Žestoki sukobi prosvjednika i policajaca u Brazilu: Gorjele barikade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi su u srijedu navečer suprotstavili prosvjednike i policajce u Niteroiju, s druge strane zaljeva Rio de Janeira, usprkos tome što su vlasti nešto ranije naajvile da će smanjiti cijene javnog prijevoza.

Povećanje cijena potaknulo je nemire koji potresaju zemlju, usred FIFA-ina Kupa konfederacija.

Pripadnici policijske postrojbe naoružani štitovima koristili su suzavac kako bi raspršili skupinu prosvjednika koji su pokušali blokirati most od 15 km na moru koji povezuje Rio de Janeiro i Niteroi.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Brazilu upali u institucije Bolsonarove pristaše VIDEO/FOTO Scene nezapamćenoga kaosa u Brazilu, prosvjednici poplavili Kongres, predsjednik bijesan: "Fašisti" Slika nije dostupna Najveći prosvjedi u 20 godina BRAZILCI PROTIV MODERNOG NOGOMETA!

>> DIRLJIV VIDEO Policajci nisu htjeli na svoje sunarodnjake...

Most je čak privremeno zatvoren iz "predostrožnosti", što je izazvalo velike gužve u udarnim terminima. Prosvjednici su prevrnuli jedan autobus a potom podigli drvene barikade koje su zapalili kako bi policiju držali na razdaljini.

Prosvjedi su počeli prije deset dana u Sao Paulu i ubrzo se proširili na cijelu zemlju. Radi se o najvećim prosvjedima u Brazilu u posljednjih 20 godina.

Popuštajući pritisku naroda, gradonačelnici Sao Paula i Rio de Janeira odlučili su u srijedu smanjiti cijene u javnom prijevozu, što su prije njih učinili i drugi gradovi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene