Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio detalje

FOTO/VIDEO Putin objavio tajni dokument: Ovo je navodni mirovni sporazum Ukrajine i Rusije

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da je potpisala mirovni sporazum s Moskvom kako bi okončala rat i kasnije ga bacila u "smeće povijesti".

Tijekom sastanka sa skupinom afričkih čelnika u Sankt Peterburgu Vladimir Putin je pokazao dokumente koji pokazuju da je Ukrajina potpisala mirovni sporazum s njegovom zemljom, a onda naknadno od njega odustala.

Pregovori koji su se vodili navodno su zaključeni u ožujku 2022. kada su dogovoreni opći uvjeti neutralnosti i sigurnosnih jamstava. Moskva je trebala povući svoje vojnike iz Kijeva, a dogovoren je i broj vojnika koji će biti stacionirani u drugim dijelovima Ukrajine, kao i količina minobacača, protutenkovskog oružja i protuzračnih raketnih sustava.

Pročitajte i ovo Ukrajinska vojska Rat u Europi Prvi uspjeh na fronti Zaporižje: Ukrajinci oslobodili selo, ukopavaju se pod vatrom ruskog topništva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi udarac VIDEO Rusi se pohvalili novim potezom: "Uništili smo značajno skladište streljiva u Hersonu!"

"Zvao se Ugovor o trajnoj neutralnosti i jamstvima za sigurnost Ukrajine. Nikada se nismo dogovorili s ukrajinskom stranom da će tekst biti povjerljiv, ali ga nikada prije nismo pokazali ili komentirali", rekao je Putin.

Ipak, nakon toga ga je Ukrajina preveslala tvrdi predsjednik.
Čim je Rusija ispunila zahtjev i povukla trupe iz Kijeva, odbacili su dogovor.

"Nakon što smo povukli naše trupe iz Kijeva – kao što smo obećali učiniti – vlasti u Kijevu bacile su sve na smetlište povijesti. Gdje su garancije da se u budućnosti neće odustati od dogovora?"

Iz Kijeva još nije stigao odgovor na ove optužbe.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene