Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koje snimke!

FOTO 'Teroristi' napali metro, ovako su reagirali spasioci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lyonu je simuliran teroristički napad kemijskim oružjem na stanicu podzemne željeznice. Uvjerite se koliko je bio autentičan i pogledajte nevjerojatne fotografije.

Pripadnici civilne zaštite iz Francuske, Belgije, Njemačke, Portugala, Italije i Španjolske sudjelovali su u Lyonu u vježbi reakcije na teroristički napad na podzemnu željeznicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Ispitivanje sirena i sustava za uzbunjivanje Obavijest za građane Hrvatskom će odjeknuti sirene, evo o čemu se radi

>> SIMULACIJA Trenutak kada se u nesreći automobil okrene na krov

Sudeći prema fotografijama s mjesta događaja, situacija nakon improviziranog napada kemijskim oružjem izgledala je prilično realno. Na sceni je bio veći broj 'ranjenika', kojima je u kaotičnim uvjetima pružena pomoć. Bilo je i do zuba naoružanih specijalaca te pripadnika posebnih jedinica za opasne tvari, koji su na glavama imali 'gas-maske'. Organizirana je i brza evakuacija.

Simulacija je dio redovitih aktivnosti koje financijski podupire Europska komisija, a slične se vježbe organiziraju nekoliko puta godišnje. U ovom konkretnom slučaju, zbog prirode simuliranog napada, nije javno objavljeno koliko je sve koštalo.

Ove bi godine trebale biti održane još dvije vježbe, u kojima je najavljeno sudjelovanje Hrvatske. Krajem lipnja austrijski Crveni križ organizira vježbu u slučaju velike poplave, a u listopadu bi u Italiji trebala biti organizirana simulacija reakcije u slučaju naleta tsunamija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene