U Lyonu je simuliran teroristički napad kemijskim oružjem na stanicu podzemne željeznice. Uvjerite se koliko je bio autentičan i pogledajte nevjerojatne fotografije.


Pripadnici civilne zaštite iz Francuske, Belgije, Njemačke, Portugala, Italije i Španjolske sudjelovali su u Lyonu u vježbi reakcije na teroristički napad na podzemnu željeznicu.

>> SIMULACIJA Trenutak kada se u nesreći automobil okrene na krov

Vezani članci Nacionalni stožer civilne zaštite U Hrvatskoj broj novooboljelih jednak kao i prethodnog dana, Beroš: ''To pokazuje da su mjere dobre'' Ministar zdravstva Vili Beroš Ministar Beroš: U Hrvatskoj zaraženo još 77 osoba, nema novih preminulih od koronavirusa

Sudeći prema fotografijama s mjesta događaja, situacija nakon improviziranog napada kemijskim oružjem izgledala je prilično realno. Na sceni je bio veći broj 'ranjenika', kojima je u kaotičnim uvjetima pružena pomoć. Bilo je i do zuba naoružanih specijalaca te pripadnika posebnih jedinica za opasne tvari, koji su na glavama imali 'gas-maske'. Organizirana je i brza evakuacija.

Simulacija je dio redovitih aktivnosti koje financijski podupire Europska komisija, a slične se vježbe organiziraju nekoliko puta godišnje. U ovom konkretnom slučaju, zbog prirode simuliranog napada, nije javno objavljeno koliko je sve koštalo.

Ove bi godine trebale biti održane još dvije vježbe, u kojima je najavljeno sudjelovanje Hrvatske. Krajem lipnja austrijski Crveni križ organizira vježbu u slučaju velike poplave, a u listopadu bi u Italiji trebala biti organizirana simulacija reakcije u slučaju naleta tsunamija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook