Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveće biće na Zemlji

FOTO: Pronađena lešina nasukanog najvećeg bića na Zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi plavi kit nasukao se i umro na jednoj od plaža, na sjeveru Kalifornije, a pretpostavlja se kako je razlog njegovog nasukavanja sudar s brodom.

Da tragedija bude veća, radilo se o trudnoj ženki plavog kita, koja je ujedno i najveće živuće biće na Zemlji. Znanstvenici prikupljaju uzorke tkiva sa kita teškog 75 tona, a ustanovili su kako je ženka umrla od posljedica sudara s čvrstim objektom. Pronađeni kit dugačak je gotovo 30 metara.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova Lyubov Orlova prije nestanka (Foto: AFP) Riješen misterij Pronađen brod nasukan na kalifornijsku obalu, mislilo se da je ukleti Lyubov Orlova

>> VIDEO: Plavi kitovi okupirali L.A.

Fetus je pronađen je 15-ak metara od majčinog leša, a znanstvenici i istražitelji vjeruju kako je iz utrobe izašao zbog oslobađanja plinova. Ženka kita, nasukala se još prošle subote, a isto tako se vjeruje kako je njezin leš plutao mrtav četiri do pet dana po moru, prije nego li se nasukao na plažu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene