Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prostačka gesta

FOTO Ljevičar koji želi postati njemački kancelar šokirao javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan njemački tjednik objavio je fotografiju Peera Steinbrueckea kojoj pokazuje srednji prst u odgovoru na pitanje glede početka njegove kampanje pune gafova.

Fotografija iz tjednika Sueddeutsche Zeitung Magazina koja prikazuje Peera Steinbrueckea, kandidata ljevice za mjesto kancelara, kako radi prostačku gestu izazvala je oštre kritike njegovih političkih protivnika u četvrtak, 10 dana pred njemačke izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Merkel vodi u anketama SPD hvata zadnji vlak za povratak popularnosti među biračima Slika nije dostupna Protiv fiskalne štednje Steinbrueck: Merkel zemlje južne Europe vuče u propast

Mada je Steinbrueck odobrio objavljivanje fotografije ona bi mogla naštetiti njegovom pokušaju da zamijeni Angelu Merkel na mjestu kancelara učvrščujući sliku u javnosti o njemu kao o arogantnom i nespretnom, posebice među ženama biračima čiju potporu treba.

>>Steinbrueck tijesno pobijedio Angelu Merkel u TV sučeljavanju

Ovaj gaf dolazi u vrijeme kada njegovi socijaldemokrati bilježe napredak u istraživanjima javnoga mišljenja potpomognuti njegovim naporima da se biračima prikaže blažim i humanijim. Konzervativci kancelarke Merkel ipak su i dalje u velikoj prednosti.

Philipp Roesler, čelnik liberalnih Slobodnih demokrata koji se nadaju obnoviti koaliciju s konzervativcima Angele Merkel nakon izbora 22. rujna rekao je za Spiegel Online: "Kandidatu za kancelara zabranjeno je raditi takve geste".

"Pokazivati nekome prst nije duhovito. Kandidat za kancelara mora biti primjer", twitao je njegov kolega iz FDP-a Joerg-Uwe Hahn. Steinbrueck je svoju gestu pojasnio na Twitteru: "Otvoreno govorenje ne zahtijeva uvijek riječi''. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene