U Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, uskoro se otvara impozantni objekt sagrađen u čast nekadašnjeg predsjednika te države, kojom danas vlada njegov sin.


U glavnom gradu Azerbajdžana početkom studenog otvara se veliki kulturni centar nazvan po pokojnom predsjedniku države Hejdaru Alijevu. Njegov sin Ilham upravo je premoćnom većinom na izborima osvojio treći mandat za šefa te energentima bogate kavkaske države.

>> Bi li se europske države bile u stanju držati ovakvih kriterija?

Vezani članci Premijer Andrej Plenković  (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Plenković s predsjednikom Azerbejdžana razgovarao o jačanju suradnje na strateškim energetskim projektima Buknuo požar na Trumpovu tornju (Screenshot YouTube) Buknuo požar na Trumpovom tornju

Centar je sagrađen prema projektu nagrađivane arhitektice Zahe Hadid, koja je navodno dobila potpunu slobodu, što se i vidi na fotografijama tog impozantnog zdanja u Bakuu.

U zgradi se nalazi konferencijska dvorana, golema galerija te muzej, a kulturni bi se centar trebao baviti istraživanjem 'azerbajdžanizma', nacionalne filozofije Azerbajdžana.

Iako je formalno otvorenje najavljeno za studeni, dijelovi zgrade već su neko vrijeme otvoreni posjetiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook