Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Impozantna građevina

FOTO Arhitektonsko čudo na Kavkazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, uskoro se otvara impozantni objekt sagrađen u čast nekadašnjeg predsjednika te države, kojom danas vlada njegov sin.

U glavnom gradu Azerbajdžana početkom studenog otvara se veliki kulturni centar nazvan po pokojnom predsjedniku države Hejdaru Alijevu. Njegov sin Ilham upravo je premoćnom većinom na izborima osvojio treći mandat za šefa te energentima bogate kavkaske države.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život? Slika nije dostupna rat u nagorno karabahu Azerbajdžanski predsjednik potvrdio: "Točno, spremni smo se povući, ali pod jednim uvjetom. Napad na civile? Fake news"

>> Bi li se europske države bile u stanju držati ovakvih kriterija?

Centar je sagrađen prema projektu nagrađivane arhitektice Zahe Hadid, koja je navodno dobila potpunu slobodu, što se i vidi na fotografijama tog impozantnog zdanja u Bakuu.

U zgradi se nalazi konferencijska dvorana, golema galerija te muzej, a kulturni bi se centar trebao baviti istraživanjem 'azerbajdžanizma', nacionalne filozofije Azerbajdžana.

Iako je formalno otvorenje najavljeno za studeni, dijelovi zgrade već su neko vrijeme otvoreni posjetiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene