Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grafički dizajner ostvario naum

FOTO: Abeceda snimljena satelitom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slova abecede prirodnih i umjetnih oblika pronađenih na snimkama Google Eartha, prvi je u jedinstvenoj slici sastavio australski grafički dizajner Rhett Dashwood.

Australac Dashwood izabrao je prirodne pojave i zgrade snimljene satelitom i objavljene na Google Earthu, koji su sličili jednom od slova engleske abecede, prenosi Daily Mail. Zanimljiv je podatak da se sva slova koja je pronašao nalaze u njegovoj rodnoj državi Victoriji. Za taj mu je pothvat trebalo šest mjeseci. 32-godišnji Dashwood, posljednje pronađeno slovo 'K' otkrio je tek prošli tjedan.

Pročitajte i ovo Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu Rakete Hwasal-2 Nuklearno naoružanje Imaju nuklearno oružje, snimili su i mete pa uputili prijeteću poruku: Posljedice bi mogle biti katastrofalne

‘Pronašao sam ih upravo ondje gdje biste mogli i pomisliti da sam ih pronašao. Polagano se krečući od stranice do stranice preko karata i vizualnim skeniranjem’, rekao je Dashwood. ‘Radio sam to u svoje slobodno vrijeme. To sam si zadao za zadatak. Stavio sam male zabrane na svoj projekt, kao na primjer tražio sam slova samo u svojoj rodnoj državi Victoriji te nisam manipulirao fotografijama, kao što je rotiranje u Photoshopu', ispričao je Dashwood.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene