Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slova abecede prirodnih i umjetnih oblika pronađenih na snimkama Google Eartha, prvi je u jedinstvenoj slici sastavio australski grafički dizajner Rhett Dashwood.


Australac Dashwood izabrao je prirodne pojave i zgrade snimljene satelitom i objavljene na Google Earthu, koji su sličili jednom od slova engleske abecede, prenosi Daily Mail. Zanimljiv je podatak da se sva slova koja je pronašao nalaze u njegovoj rodnoj državi Victoriji. Za taj mu je pothvat trebalo šest mjeseci. 32-godišnji Dashwood, posljednje pronađeno slovo 'K' otkrio je tek prošli tjedan.

Vezani članci Nikolina Rudić Europski satelit dobio naziv po imenu djevojčice iz Hrvatske: "Kad je krenulo lansiranje, to je bilo toliko uzbuđenje" Arhitektonska čuda - 18 Čuda moderne arhitekture: Možda nisu Taj Mahal, ali svi ih gledaju u čudu

‘Pronašao sam ih upravo ondje gdje biste mogli i pomisliti da sam ih pronašao. Polagano se krečući od stranice do stranice preko karata i vizualnim skeniranjem’, rekao je Dashwood. ‘Radio sam to u svoje slobodno vrijeme. To sam si zadao za zadatak. Stavio sam male zabrane na svoj projekt, kao na primjer tražio sam slova samo u svojoj rodnoj državi Victoriji te nisam manipulirao fotografijama, kao što je rotiranje u Photoshopu', ispričao je Dashwood.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju