Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki slučaj u SAD-u

Formalizirana istraga o opozivu predsjednika: Je li imao koristi od poslova svojega sina?

Hunter Biden
Hunter Biden Foto: Afp
Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je u srijedu formalizaciju istrage o opozivu predsjednika Joea Bidena.

Za odobrenje istrage glasao je 221 zastupnik, protiv je bilo njih 212. U Domu, koji je inače pod kontrolom Republikanaca, preispituje se je li predsjednik Joe Biden imao koristi od inozemnih poslova svog 53-godišnjeg sina Huntera Bidena, nekoliko sati nakon što je mlađi Biden odbio poziv da svjedoči iza zatvorenih vrata.

Republikanci tvrde i da su Biden i njegova obitelj imali koristi od odluka u kojima je Biden stariji sudjelovao dok je bio potpredsjednik SAD-a, od 2009. do 2017. godine, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Slavonci se spremaju za svinjokolju Presudit će EK Spremno se čeka zeleno svjetlo: "Svega će biti - kobasica, kulenovih seka, šunki, krvavica, švargli, čvaraka..."

Pročitajte i ovo Talijanski karabinjeri OBITELJSKO NASILJE Užas u susjedstvu: Muškarac branio majku pa ubio oca, sad je stigla nova presuda

Bijela kuća odbacila je istragu kao neutemeljenu i politički motiviranu. Biden se priprema za mogući revanš na izborima 2024. sa svojim republikanskim prethodnikom Donaldom Trumpom.

Trump je prvi predsjednik u povijesti SAD-a koji je dva puta opozvan i trenutno se priprema za četiri kaznena suđenja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene