Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinama tragali za njim

Obitelj pronašla blago vrijedno milijune dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
To se zove sreća. A vidjeli su samo dio dragocjenosti. Tko zna što ih još čega.

Floridska obitelj koja već godinama traga za skrivenim blagom, ovog je ljeta u olupini broda španjolske armade potonulog 1715. u Atlantiku pronašla dragocjenosti vrijedne više od milijun dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrili lovci na blago Olupina broda skrivala nešto neprocjenjivo... Slika nije dostupna Pet mladih preživjelo Florida: Uginulo 17 od 25 nasukanih kitova

Obitelj Schmitt, roditelji Rick i Lisa, njihovo dvoje djece i snaha pronašli su 51 zlatnik u raznim apoenima i 12 metara dugačak zlatni lanac ukrašen ornamentima, kazao je Brent Brisben čija je tvrtka 1715 Fleet - Queens Jewels LLC otkupila pravo na korištenje mjesta tog mjesta.

Brisben je kazao da su Rick i Lisin dvadesetsedmogodišnji sin Eric blago pronašli u lipnju. Schmitt je artefakte otkrio na četiri i pol metra u vodama blizu Fort Piercea, oko 210 km sjeverno od Miamija.

Ispod površine Jadrana skriva se pravo blago

Španjolski dokument s popisom stvari koje je brod prevozio pokazuju da je njihova ukupna vrijednost oko 400 milijuna dolara, od čega je dosad pronađeno blago u vrijednosti od 175 milijuna dolara, rekao je Brisben čija je tvrtka 2010. otkupila prava na korištenje mjesta od nasljednika legendarnog lovca na blago Mela Fishera te dopušta i drugima, a među njima su i Schmittovi, potragu u skladu s podugovorom.

Među blagom koje su Schmittovi pronašli najvredniji je savršeno očuvan kraljevski zlatnik izrađen za španjolskoga kralja Filipa V. koji datira iz 1715. Poznato je da u svijetu ima samo nekoliko kraljevskih zlatnika te vrste, stoji u priopćenju Brisbenove tvrtke.

U skladu sa saveznim i državnim zakonom, Florida ima pravo na 20 posto pronađenog blaga koji će se izložiti u državnom muzeju, a Brisbenova tvrtka i članovi obitelji Schmitt podijelit će ostatak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene