Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Floridi se približava tropska oluja Fay, 25.000 evakuiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 25.000 ljudi evakuirano je u nedjelju iz područja Florida Keysa nakon što se tropska oluja Fay približila Kubi, a prije toga protutnjala preko Haitija i Dominikanske Republike.

Nacionalni centar za orkane u Miamiu objavio je da bi oluja u idućih 36 sati mogla prerasti u orkan.

Pročitajte i ovo Spašavanje pilota na Floridi Lakše ozlijeđen VIDEO Avion mu se srušio među aligatore i krokodile, spasili ga nakon devet sati Slika nije dostupna Ernesto neće postati uragan

U nedjelju navečer središte oluje bilo je 335 kilometara jugoistočno od Havane, a udar na Floridu očekuje se u ponedjeljak.

Već u nedjelju ujutro počela je evakuacija stanovništva iz Florida Keysa, 240 kilometara dugog lanca otočića uz obale Floride. Zbog oluje Fay uzbuna u toj američkoj saveznoj državi proglašena je još u subotu.

Četiri osobe poginule su u poplavama uzrokovanima olujom na Haitiju i Dominikanskoj Republici, prije nego što je Fay stigao do Kube.

U Dominikanskoj Republici zabilježeni su vjetrovi jačine 75 kilometara na sat, a da bi oluja postala orkan mora doseći brzinu vjetra od najmanje 119 kilometara na sat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene