Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Florida: Od posljedica tropske oluje Fay poginulo 11 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tropska oluja Fay, koja već pet dana bjesni Floridom, za sobom je u toj američkoj državi ostavila jedanaest mrtvih, izvijestio je u subotu lokalni list Miami Herald.

Američki predsjednik George W. Bush u četvrtak je na Floridi proglasio izvanredno stanje, pa će uskoro onamo početi stizati organizirana pomoć stradalima i ugroženima. Prije Floride, Fay je prošli tjedan za sobom ostavila na desetke mrtvih na Haitiju i u Dominikanskoj Republici. Da je riječ o vrlo snažnoj klimatskoj nepogodi potvrdio je i guverner Floride Charlie Crist koji je o broju poginulih izvijestio na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje Slika nije dostupna VIDEO: Floridi se približava tropska oluja Fay, 25.000 evakuiranih

Miami Herald prenosi kako bi broj poginulih mogao biti i veći, te Fay uspoređuje s uraganom Dennisom koji je istu američku državu pogodio 2005. Lokalne i državne vlasti još uvijek pokušavaju dostaviti pomoć tisućama osoba kojima su kuće poplavljene, a prijeti im i opasnost od aligatora kojima je povećanje razine mora omogućilo 'ulazak' u poplavljene gradove uz more.

Prognostičari najavljuju da će se Fay tijekom nedjelje kretati prema Mississippiju i Alabami. U subotu je središte oluje bilo u mjestu Panhandle, oko 125 km istočno od Pensacole i kretalo se prema sjeverozapadu brzinom od 13 km na sat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene