Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Sjevernoj Makedoniji

Noćna drama na autocesti: Policija objavila detalje nevjerojatnog bijega iz zatvora, sve je izgledalo kao scenarij za neki film

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
MUP Sjeverne Makedonije priopćio je da je iz zatvora Idrizovo u Skoplju pobjegao zatvorenik. Objavili su i detalje bijega.

Zatvorenik u Kaznenopopravnoj ustanovi Idrizovo u Skoplju pobjegao je u četvrtak navečer tijekom prijevoza prema bolnici.

Prema podacima MUP-a, u četvrtak u 23:20, četvorica pravosudnih policajaca zatražila su pomoć skopskih specijalaca. Kombijem Ford Transit prevozili su osuđenika iz zatvora do Urgentnog centra "Majka Tereza".

"Jučer navečer oko 23:20 sati prilikom sprovođenja osuđenika B.M. (36) iz KPU Idrizovo u Urgentni centar Majka Tereza zbog ozljede desne šake, na autocesti prema Skoplju, kod benzinske pumpe Lukoil, službeno vozilo presrelo je vozilo sive marke Audi bez registarskih oznaka koje im je prepriječilo put. U tom trenutku osuđenik je zatvorskom policajcu I.H. koji je upravljao kombijem uzeo službeni pištolj iz futrole, pucao u njega i ozlijedio ga u donji dio trbuha", priopćila je Uprava za izvršenje sankcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Rušio i uništavao spomenike na pravoslavnom groblju: Nastradalo kulturno dobro, slijede kazne

Ozlijeđeni policajac je stao s kombijem, a zatvorenik je pobjegao Audijem. Ranjeni policajac prevezen je na pružanje liječničke pomoći, a za odbjeglim zatvorenikom je raspisana tjeralica.

TV Telma piše da je odbjegli zatvorenik bio osuđen na 21 godinu zatvora. 19 godina dobio je zbog ubojstva iz 2016. godine u Tetovu, a dvije godine za dilanje droga.

Pročitajte i ovo Konj Tragedija u Lici Autobus naletio na konja: Životinja od siline udarca na mjestu uginula

Uprava za izvršenje sankcija izvršit će nadzor zatvora Idrizovo. Navode da će za utvrđene nepravilnosti poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se utvrdilo zašto nije bila osigurana asistencija policije prilikom pratnje zatvorenika u bolnicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene