Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Rušio i uništavao spomenike na pravoslavnom groblju: Nastradalo kulturno dobro, slijede kazne

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je pronašla muškarca koji je u nekoliko navrata rušio i uništavao spomenike na pravoslavnom groblju u Vukovaru.

Vukovarska policija pronašla je muškarca za kojeg se sumnja da je tijekom prošle i početkom ove godine u više navrata rušio i uništavao spomenike na starom pravoslavnom groblju.

Pročitajte i ovo Ivan Penava - 2 Necivilizirano ponašanje Penava o oskvrnuću pravoslavnog groblja: "Izravan napad na kulturnu baštinu Vukovara, ali i izuzetno neljudski čin"

Osumnjičen je 40-godišnji muškarac koji je u navedenom razdoblju oštetio više nadgrobnih spomenika, mramorni križ te Mauzolej na pravoslavnom groblju u Vukovaru, koji je rješenjem Ministarstva kulture i medija upisan u Registar kulturnih dobara te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega predana kaznena prijava za djela Oštećenje tuđe stvari, Povreda mira pokojnika i Oštećenje i nedozvoljen izvoz kulturnog dobra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povreda mira pokojnika Potraga za vandalom: Upao na pravoslavno groblje i rušio spomenike

Policija je također utvrdila kako su na dvorcu i mjesnoj osnovnoj školi u Nuštru ispisani neprimjereni sadržaji te su u tijeku izvidi tih događaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene