Opljačkani milijuni u Njemačkoj
Opljačkani milijuni u Njemačkoj Foto: Policija

Njemačka policija objavila je da traga za trojicom pljačkaša koji su olakšali Carinu za čak 6,5 milijuna eura.


Prava filmska pljačka odvila se u njemačkom gradu Emmerichu, nedaleko od Duisburga. Tijekom nje su tri zasad nepoznata lopova pobjegla s čak 6,5 milijuna eura opljačkanih iz prostora Carine. 

"Prema dosadašnjim saznanjima, provala je profesionalno isplanirana i provedena. Zasad tri nepoznata pljačkaša pomoću specijalne bušilice ušla su u prostor trezora iz podruma susjedne zgrade", objavila je policija. 

Svjedoci su u nedjelju 1. studenog oko 6 sati ujutro začuli zvukove bušilice. Oko 10:45 primijetili su tri muškarca odjevena u tamnu odjeću i s pletenim kapama na glavi, kako u šest navrata izlaze iz zgrade i odlaze do parkiranog kombija u koji su nešto tovarili, piše Bild

Jedan je svjedok uočio još jednog muškarca za kojeg se pretpostavlja da pripada skupini pljačkaša te ga fotografirao, a te je fotografije upravo objavila policija. Taj se muškarac odvezao automobilom u istom smjeru kao i trojac koji je natovario kombi opljačkanim milijunima eura.

Ilustracija Centar Osijeka pun policije: Na glavnom trgu uhićena dvojica razbojnika, pokušali opljačkati zlatarnicu

Zagrebačka policija traži muškarca s fotografije - 2 Prepoznajete li muškarca na fotografiji? Policija ga traži zbog dvije krađe iz siječnja i veljače

Policija im dosad još nije ušla u trag te je zbog toga i objavila fotografije i zatražila pomoć građana.