Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuće prijetnje i osveta za napad na rodni grad

KONTROVERZNI PREDSJEDNIK ZAPRIJETIO ISLAMISTIMA 'Žive ću vas pojesti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, samo dan nakon što je Baracka Obamu nazvao kučkinim sinom, opet je zaprepastio svjetsku javnost.

Rodrigo Duterte, koji sudjeluje na ASEAN summitu u Laosu, izjavio je da će 'osobno pojesti islamske militante i to javno, pred ljudima'.

Njegova prijetnja upućena je militantima pokreta Abu Sayyaf, povezanih s Islamskom državom, koji su izveli napad prošlog tjedna na tržnicu u Duterteovom rodnom gradu Davao. Tom prilikom poginulo je 14 osoba, a ranjeno 68.

'Platit ćete. Kada dođe vrijeme, pojest ću vas pred narodom', poručio je Duterte iz Laosa.

'Stvarno ću vam rasporiti utrobu. Dajte mi ocat i sol i pojest ću vas. Ne šalim se', prenosi AFP riječi filipinskog predsjednika koji je još dodao: 'Za te momke ne postoji nikakvo iskupljenje.'

Filipinski predsjednik, poznat je po brutalnim izjavama, ali i djelima pa je tako pokrenuo rat protiv narko-mafije u zemlji, u kojem je do sada ubijeno skoro 3.000 ljudi ubijeno od lipnja kada je stupio na dužnost.

Duterteovi pomoćnici često apeliraju na novinare da njegove komentare ne shvaćaju doslovno.

Izvrijeđao i Obamu: 'Kučkin sine, psovat ću te'

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Na meti Dutertea dan ranije našao se i američki predsjednik Barack Obama. Dvojica lidera trebala su se susresti u Laosu, ali je Obama, nakon što je na Summitu G20 saznao što je ovaj rekao, otkazao sastanak. 

'Kučkin sine, psovat ću te na tom forumu', poručio je Duterte američkom predsjedniku.

No da Filipinca ipak ne treba shvaćati ozbiljno pokazuje i njegova isprika koja je vrlo brzo uslijedila.

'Žalim što je sve ispalo kao osobni napad na američkog predsjednika. Veselimo se 'peglanju' naših nesuglasica, koje su proizašle iz nacionalnih prioriteta i percepcija', poručio je u izjavi Duterte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene