Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći u zemlji

Svladali neman: Ulovili krokodila ubojicu težeg od jedne tone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi morski krokodil težak više od tone uhvaćen je u zabitu filipinsku selu, pošto je izveo niz napada na ljude i životinje.

Dugačak je 6,4 m, a težak 1075 kg i najveći je krokodil uhvaćen zadnjih godina na Filipinima, a moguće je i da je najveći primjerak ikad uhvaćen. Morski krokodili znaju narasti i više od sedam metara, a žive i stotinu godina.

Josefina de Leon iz filipinskog ministarstva zaštite okoliša rekla je kako je moguće da je riječ o najvećem dosad uhvaćenom krokodilu. Morski krokodili zovu se i estuarijski, a najveći su krokodili. Mužjaci su dugački od 4,2 fo 4,8 m, ali pronađeno je i primjeraka duljih od sedam metara. Taj krokodil može ubiti svaku životinju ili čovjeka koji zaluta u njegov teritorij.

'Na temelju postojećih podataka, najveći dosad uhvaćeni krokodil bio je dugačak 5,8 m', rekla je De Leon za France Presse. 'To je najveća životinja s kojom sam se susrela u dvadeset godina rada'.

Lov na krokodila u selu Bunawanu počeo je sredinom kolovoza i u njemu su se angažirali deseci seljana i krokodil je napokon uhvaćen u subotu. No lovac na krokodile Rollie Sumiller koji je vodio lov kaže da ubojica možda ipak nije uhvaćen. 'Nismo sigurni je li to naš ljudožder jer su u tom području uočeni i drugi krokodili', rekao je. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene