Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilne kiše

Evakuacija turista s Machu Picchua završena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanske vlasti evakuirale su helikopterom 800 zadnjih turista koji od protekle nedjelje nisu mogli napustiti okolicu grada Inka Machu Picchua gdje su obilne kiše zadnjih dana teško oštetile glavni pristup toj znamenitosti.

Desetak helikoptera od kojih je šest dao SAD već je tijekom jutra evakuiralo 300 turista različitih nacionalnosti, istaknuo je ministar turizma Martin Perez. U očekivanju da i oni dođu na red, mladi turisti iz Francuske, Engleske, Španjolske, Argentine, Meksika, Čilea i Brazila pomogli su stanovništvu Aguas Calientes, sela smještena u podnožju najposjećenije turističke znamenitosti Latinske Amerike, da podignu zaštitu kako bi spriječili rijeku Vilcanota da se prelije.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Odroni uzrokovani pljuskovima u Italiji (Foto: Dnevnik.hr) Velika materijalna šteta Panika u talijanskom naselju Casarga: Obilni pljuskovi izazvali odrone zemlje i blata

>> VIDEO: Poginuli turist i vodič, 1.500 osoba čeka spas

Ukupno je više od 3.300 turista zaglavilo u Aguas Calientes zbog zatrpane željezničke pruge koja vodi do Machu Picchua, ili puta Inka kojim se ondje može doći pješice. U nevremenu neviđenom unazad 15 godina, smrtno je stradalo sedam osoba a 25.000 ih je ostalo bez krova nad glavom na jugoistoku Perua. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene