Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuacija helikopterima

VIDEO: Poginuli turist i vodič, 1.500 osoba čeka spas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turist iz Argentine i peruanski vodič poginuli su u odronu na slavnom putu koji vodi na Machu Picchu, dok su peruanske vlasti pokušavale helikopterima evakuirati stotine turista iz poplavljenoga područja u kojemu spas čeka još 1500 ljudi.

Glasnogovornik vlade iz Cuzca Hernet Moscoso priopćio je da su Argentinac i vodič bili u šatorima kada se odronila zemlja i prekrila njihove šatore. U istom odronu zemlje ozlijeđena su još tri turista. Peruanske vlasti zatvorile su slavni popločeni put Inka od njihova glavnoga grada Cuzca do citadele na Machu Picchuu.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Slika nije dostupna Blokirani na Machu Picchuu VIDEO: 2.000 turista zatočeno u drevnom gradu Inka

>> VIDEO: 2.000 turista zatočeno u drevnom gradu Inka

Broj poginulih u kišama koje su izazvale poplave i odrone zemlje sada se popeo na pet, rekao je Moscoso. Od 2000 turista, koliko ih se zateklo u obližnjim selima Machu Picchu Pueblo i Aguas Calientes, vladom i privatnim helikopterima uspjeli su spasiti 475. Stotine turista u nedjelju su ostale zarobljene u selima oko Machu Picchua jer su odroni zatrpali prugu prema Cuzcu, koja je jedini izlaz s tog područja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene