Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Popularna aplikacija

Europski sud pravde odlučio: "Uber je prijevoznička kompanija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski sud pravde odlučio je kako je popularna aplikacija Uber prijevoznička kompanija te da mora djelovati u skladu sa zakonom o prijevozu.

Europski sud pravde odlučio je kako je Uber prijevoznička tvrtka, a ne digitalna usluga. U Uberu su tvrdili kako ne nude usluge prijevoza taksijem, već „pomažu ljudima da elektronskim putem ostvare kontakt jedni s drugima“.

Pročitajte i ovo Cijena vožnje Špansko - Lanište Uberom (Foto: Čitatelj) Od Španskog do Laništa za 200 kn Cijene taksi-prijevoza jutros skočile u nebo: "Za taj novac mogla sam otići do Zadra i vratiti se" Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) U Zagrebu, Puli i Dubrovniku Taksisti prosvjeduju, ali putnici se ne žale: Evo koliko će vas u jeku sezone koštati taksi, a koliko Uber

Slučaj je na sudu završio nakon što je Uberu u Barceloni naređeno da se mora pridržavati pravila o taksi-prijevozu, javlja BBC News.

Europski sud pravde zaključio je kako Uber mora biti klasificiran unutar segmenta usluga prijevoza.

“Ova odluka neće utjecati na poslovanje tvrtke u većini država članica EU u kojima smo već regulirani prema zakonu o prijevozu. Međutim, i dalje stoji da više milijuna korisnika diljem Europe nemaju mogućnost koristiti aplikacije poput naše. Kao što je već rekao naš CEO, potrebno je regulirati uslugu poput Ubera i upravo zato nastojimo kroz dijalog s predstavnicima državnih i lokalnih gradskih vlasti razvijati suradnju diljem EU. Cilj nam je svim građanima osigurati pouzdanu, sigurnu i povoljnu opciju kretanja u gradovima”, poručuju iz Ubera.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene