Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK NA MALTI

"Brexit je možda prilika da se izgradi bolja, sigurnija, jača Europa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ovo jest povijesni dan, jer je prvi put jedna zemlja članica pokrenula postupak, da tako kažemo, razvoda od europske obitelji", kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Alvir.

Na Malti je u tijeku sastanak europskih pučana, a tema je, očekivano, Brexit. Ondje je i reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Alvir, koja se javila uživo u središnju informativnu emisiju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Kakvi su Plenkovićevi planovi? Iza zatvorenih vrata počinju pripreme za izbore: "Posebno smo sretni što će nas ugostiti Plenković koji je od Hrvatske učinio uspješnu priču" Ilustracija Prednost u anketama Britanska oporba želi nove pregovore s EU-om: "Odbijam prihvatiti da ne možemo učiniti da to funkcionira"

Na pitanje imaju li čelnici EU-a ideju kako će izgledati Europa bez Velike Britanije, kazala je: "Brexit je jedna od glavnih tema na skupu europskih pučana na Malti. Nije ovo neočekivani trenutak, jer Velika Britanija je prije nešto manje od godinu dana na referendumu odlučila o odlasku iz EU-a.

Međutim, ovo jest povijesni dan, jer je prvi put jedna zemlja članica pokrenula postupak, da tako kažemo, razvoda od europske obitelji. I europski pučani priznaju kako ovo jest težak dan, ali šalju optimistične poruke.

Smatraju da je ovo možda prilika da se izgradi bolja, sigurnija, jača Europa, da se neke stvari koje nisu funkcionirale sada poboljšaju, poprave stvari koje nisu valjale i da se Europska unija približi svojim građanima, koji su u posljednje vrijeme izgubili povjerenje u njezine institucije". 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene