Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJETNJA STABILNOSTI

Europski parlament u utorak će raspravljati o BiH: Politička situacija sve je napetija, uz porast nacionalizama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski parlament za utorak je najavio raspravu o situaciji u Bosni i Hercegovini. "Politička situacija u Bosni i Hercegovini je sve napetija, uz porast nacionalizma i separatizma koji i dalje ugrožavaju mir, stabilnost i integritet zemlje, uključujući funkcioniranje državnih institucija", stoji u priopćenju EP-a.

"Procjena stanja u Bosni i Hercegovini, gdje rastuća secesionistička retorika i djelovanje ugrožavaju stabilnost zemlje", bit će tema rasprave u Europskom parlamentu najavljene za utorak.

"Politička situacija u Bosni i Hercegovini je sve napetija, uz porast nacionalizma i separatizma koji i dalje ugrožavaju mir, stabilnost i integritet zemlje, uključujući funkcioniranje državnih institucija - stoji u priopćenju EP-a, koje je prenio Dnevni avaz.

Europski parlament nadalje podsjeća kako su Sjedinjene Američke Države u siječnju uvele sankcije Miloradu Dodiku uz optužbu za korupciju i prijetnju stabilnosti zemlje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZA MIR I STABILNOST Zoran Milanović razgovarao s Miloradom Dodikom, objavljeno i što su bile teme razgovora

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "OBRAČUN SA SRBIMA" Dodik napustio sjednicu Predsjedništva: "Ako pada Ustav, pada i država"

"U izvješću o provedbi Zajedničke vanjske i sigurnosne politike, usvojenom 17. veljače 2022., zastupnici Europskog parlamenta pozvali su EU da također uvede ciljane sankcije gospodinu Dodiku i njegovim saveznicima zbog njegovih koruptivnih aktivnosti, kontinuirane destabilizacije zemlje i podrivanja i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Trenutno nisu na snazi nikakve sankcije EU" dalje se navodi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene