Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODRŽAVA INTEGRITET UKRAJINE

Dodik se neće pridružiti sankcijama EU-a: "Stanimo malo, budimo ljudi, ostavimo Ukrajinu i Rusiju"

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: DNEVNIK.hr
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u ponedjeljak je kazao kako se neće pridružiti sankcijama EU-a protiv Rusije. Teritorijalni integritet Ukrajine, kako je kazao, podržava.

Na novinarsko pitanje hoće li Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imati jedinstven stav po pitanju Ukrajine, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u ponedjeljak je kazao kako je uobičajeno da neće imati jedinstven stav, kao i da će ostati neutralni i neće se pridruživati sankcijama EU-a.

"Znam Putina i on je veoma odgovoran i veliki državnik", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci komentirajući poruku koju je ranije tijekom dana vlastima u BiH uputio šef Delegacije EU Johann Sattler ističući kako BiH kao država koja želi postati članicom Unije ima obvezu slijediti njenu vanjsku politiku, pa tako i provoditi sankcije nametnute Rusiji.

"Kao što podržavam teritorijalni integritet Srbije, kao što podržavam teritorijalni integritet BiH i ne želeći ga mijenjati, naravno da podržavam i teritorijalni integritet članica UN-a, ovaj put riječ je i o Ukrajini", navodi N1.

"Mi ćemo ostati potpuno neutralni, nećemo se pridruživati sankcijama EU niti bilo koga", kazao je Dodik tvrdeći kako zapravo nigdje ne piše da BiH mora do kraja pratiti politiku EU. Napao je i visokog predstavnika EU za vanjsku politiku Josepa Borrella zbog upozorenja da se sadašnji sukobi mogu preliti i na zapadni Balkan. Dodik tvrdi kako Borrell samo širi proturusku propagandu.

Na kraju je poručio izbjeglicama iz Ukrajine da ne dolaze u BiH,jer će im tamo biti još gore nego u njihovoj zemlji.

"Stanimo malo, budimo ljudi, ostavimo Ukrajinu i Rusiju", rekao je Dodik predstavnicima medija, nakon konferencije za novinare održanoj povodom Svjetskog dana borbe protiv rijetkih bolesti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković IZVANREDNA SJEDNICA VLADE Hrvatska zabranila let ruskim avionima iznad RH, Ukrajini šalje i naoružanje; Plenković: ''Maske su pale''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Peti dan ofenzive FOTO Pogledajte gdje se održavaju pregovori Rusije i Ukrajine, poznato i tko su članovi ukrajinske delegacije

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene