Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Srbiji

EK osudio Šešelja: "Ono što smo jučer vidjeli ne pripada demokratskim institucijama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicident koji je u srijedu u Skupštini Srbije izazvao srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ne bi trebao imati mjesta u demokratskim institucijama i predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocijenila je u četvrtak Europska komisija.

"Ono što smo jučer vidjeli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusjedskim odnosima, regionalnoj suradnji i pomirbi", izjavio je glasnogovornik Komisije Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, odgovarajući na novinarski upit da komentira jučerašnji incident u Beogradu.

Srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Šešelj gazio je u Skupštini Srbije hrvatsku zastavu i vrijeđao saborsko izaslanstvo koje je zbog toga prekinulo planirani dvodnevni boravak u Srbiji.

Gordan Jandroković, prvi predsjednik Sabora u povijesti koji je posjetio Srbiju, rekao je da nije imao drugog izbora nego vratiti se "jer smo htjeli zaštititi dignitet hrvatske države".

Pročitajte i ovo Ilustracija direktiva o pomorskoj strategiji Hrvatska dobila opomenu Europske komisije, prijeti se i tužbom Viktor Orban Rok od dva mjeseca Europska komisija pokrenula postupak protiv Mađarske

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene