Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORUKA VUČIĆU

Iz EU-a poručili: "Očekujemo da se Srbija usuglasi s politikom sankcija Rusiji"

Aleksandar Vučić - 2
Aleksandar Vučić - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Europska unija očekuje od službenog Beograda da se uskladi s odlukama o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, poručila je u ponedjeljak glasnogovornica Europske komisije za proširenje Ana Pisonero.

Glasnogovornica Europske komisije nadležna za pitanje proširenja, Ana Pisonero, izjavila je u ponedjeljak kako se od zemalja kandidata za Europsku uniju, kao što je Srbija, očekuje da se usuglasi s odlukom i stavom EU-a o vanjskopolitičkim i sigurnosnim pitanjima.

Ona je podsjetila na izjavu šefa europske diplomacije Josepa Borella, koji je nakon izvanrednog ministarskog sastanka rekao da EU mora vidjeti što se događa sa stavovima usklađivanja balkanskih zemalja, kandidata za EU s vanjskom politikom Unije.

To je potvrdio i glasnogovornik Europske komisije Eric Mammer.

"Očekujemo od svih zemalja koje žele bliže odnose s EU-om da budu usklađene s našom politikom sankcija", poručio je Mammer, kako navodi Radio Slobodna Europa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPADAJU GA Vučić optužio države u regiji: ''Ukrajina ih uopće ne zanima, samo je koriste kao izgovor za napad na Srbiju"

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 komentirao rat u ukrajini Vučić se izjasnio o sankcijama prema Rusiji: "Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine"

Iz EU-a su već nakon uvođenja prvog paketa sankcija Rusiji poručili da očekuju pozitivan odgovor Srbije na zahtjev o usklađivanju s vanjskom politikom EU-a.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost kazao kako Srbija smatra pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući i Ukrajinu, ali i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene