Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima iskustva

Kakve veze imaju europski izbori i najpopularnija zvijezda današnjice? "Nadam da će netko iz njezina tima pratiti ovu konferenciju"

Taylor Swift
Taylor Swift Foto: Afp
Taylor Swift bit će na europskoj turneji uoči izbora u bloku u lipnju. EU moli superzvijezdu da se izjasni o glasanju.

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas ima rješenje da potakne odaziv mladih birača na ovogodišnjim europskim izborima. EU treba poseban pozdrav od najpopularnije zvijezde današnjice - Taylor Swift.

"Nitko ne može mobilizirati mlade bolje od mladih", rekao je Schinas u srijedu na tiskovnoj konferenciji koju prenosi Politico. "Mladi su ti koji mogu mobilizirati mlade da sudjeluju, više nego političari."

Pročitajte i ovo Špek lopovi haraju sjeverom Bolje da ga nije vidio Drski lopov opelješio cijelu sušaru mesa: "Skoro me šlagiralo od muke"

A tko je bolji za taj zadatak od osobe godine časopisa Time? "Jako se nadam da će netko iz njezinog medijskog tima pratiti ovu konferenciju za novinare i prenijeti joj naš zahtjev", rekao je Schinas.

Uostalom, okupljanje mladih birača nije ništa novo za Swift. Prošlog je rujna pjevačica potaknula 272 milijuna svojih pratitelja na Instagramu da se registriraju za glasanje i u roku od nekoliko sati Vote.org izvijestio je o više od 35.000 novih glasača, što je skok od 23 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Pročitajte i ovo Štakori napali semafor Danima bez struje Jedini je u gradu, a sad su ga napali i štakori: "Bili su veličine manjih medvjedića"

Tijekom gotovo dva desetljeća karijere Swift se uplitala u američku politiku i često bila središte vječnog kulturnog rata u zemlji, unatoč nekim ranijim pokušajima da ostane izvan političkih tema.

I dok se bliže izbori u EU-u u lipnju, Schinas je rekao da visoka razina sudjelovanja mladih Europljana ključna za demokraciju, potpredsjednik Komisije nada se da će Swift moći učiniti isto za EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene