Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU će nastaviti zamrznute pregovore sa Srbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik Europske unije za proširenje, Olli Rehn, rekao je kako očekuje da se ovaj mjesec nastave pregovori o partnerstvu sa Srbijom.

"Očekujem da ćemo te pregovore početi početkom srpnja", rekao je Rehn u Berlinu gdje je na razgovorima s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i srpskim predsjednikom Borisom Tadićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rehn: Hrvatska se sada mora usredotočiti na ispunjavanje mjerila za otvaranje poglavlja Slika nije dostupna Olli Rehn: 2008. odlučujuća za hrvatske pristupne pregovore

Najava odmrzavanja pregovora EU i Srbije uslijedila je nakon što je u četvrtak uhićen Zdravko Tolimir koji je optužen za pokolj osam tisuća muslimana u Srebrenici 1995. 

Tolimir, koji je u petak u zrakoplovu NATO-a prebačen u Haag, pred Haškim sudom će se pojaviti u ponedjeljak.

Srbija je izrazila nadu da će to uhićenje voditi u nastavak pregovora koje je EU zamrznuo prije godinu dana jer Beograd nije surađivao s Međunarodnim sudom Ujedinjenih naroda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY).

Rehn je u Berlinu, kako je prenio Reuters, kazao kako će točan datum nastavka pregovora biti određen nakon što se glavna tužiteljica ICTY-ja Carla del Ponte vrati iz Beograda kamo ide u ponedjeljak.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene