Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olli Rehn: 2008. odlučujuća za hrvatske pristupne pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova godina može biti presudna za pristupne pregovore ako Hrvatska pojača potrebne reforme i brzo riješi pitanje Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa, izjavio je u Bruxellesu europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.

"Godina 2008. može bit presudna za pristupne pregovore ako Hrvatska napravi znatan napredak u reformi pravosuđa i javne uprave, borbi protiv korupcije i restrukturiranju brodogradilišnog sektora. Hrvatska također treba bez odgađanja riješiti pitanje ZERP-a", rekao je Rehn na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Dimitrij Peskov Optužili Kijev Glasnogovornik Kremlja o primirju: "Naše stajalište je dosljedno" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Rehn je novinarima predstavio politički dokument o zapadnom Balkanu u kojem je iznesen do sada postignuti napredak i predloženo nekoliko inicijativa za brže približavanje zemalja regije Europskoj uniji. Pod zapadnim Balkanom Europska unija podrazumijeva zemlje nastale raspadom bivše Jugoslavije, bez Slovenije, uz dodatak Albanije.

Rehn je najavio da će o tim pitanjima i o hrvatskoj perspektivi razgovarati u Zagrebu s predstavnicima hrvatske Vlade kamo putuje u srijedu popodne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene