Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spektakularne scene prirodnih sila u subotu navečer nam je opet prikazala Etna koja je ponovno erumpirala. Zračni prostor na Sicilijom je zatvoren, ali potrebe za evakuacijom nije bilo.


Etna, najviši i najaktivniji europski vulkan, erumpirao je u subotu izbacujući lavu i dim no nije bilo većih šteta ni opasnosti po naselja.

Vezani članci Otvorila se zemlja na Havajima: Vulkan Kilaeua i dalje prijeti kućama, do sada uništeno 26 domova (Screenshot Reuters/Paradise Helicopters) Dramatične snimke s "raja na Zemlji": Lava na Havajima izlazi i iz pukotina u tlu, evakuirane stotine ljudi Kupola od lave uočena na Havajima 11. listopada 1969. godine (Foto: J.B. Judd/USGS) Fotografija "vatrene kugle" visoke gotovo 20 metara zapanjila internet

Nije bilo potrebno evakuirati obližnja sela zbog erupcije koja nije izazvala veće štete iako je zračni prostor nad Sicilijom nakratko morao biti zatvoren u subotu ujutro, po priopćenju zračne luke Catania.

>> VIDEO Spektakularna erupcija vulkana na jugu Japana

Etna je gotovo uvijek aktivna, a posljednja velika erupcija dogodila se 1992. godine. Posljednjoj erupciji u petak prethodio je niz podrhtavanja tla. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook