Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 4000 evakuiranih

Erupcija vulkana u Indoneziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 4400 osoba evakuirano je iz okolice indonezijskog vulkana Lokon koji je erumpirao izbacujući kamenje, lavu i pepeo, objavio je u petak dužnosnik zadužen za spašavanje.

Uzbuna je podignuta na maksimalnu razinu pošto je aktivnost 1580 metara visokog vulkana na sjeveru otoka Sulawesi znatno porasla u lipnju.

U četvrtak navečer u erupciji jačoj od ostalih "izbačen je pepeo, pijesak i kamenje na razini od 1500 metara", kazao je dužnosnik indonezijskih vulkanoloških službi Kristianto. Vegetaciju je zahvatila vatra u zoni od 500 metara oko vulkana.

Nove slabije erupcije dogodile su se u petak ujutro.

'Ljudi koji su spavali grubo su probuđeni eksplozijom te su krenuli bježati na motorima ili kamionima' predviđenima za eventualnu evakuaciju, posvjedočio je stanovnik sela Kinilow.

'Nije bilo velike panike jer je stanovništvo upozoreno na opasnost', kazao je Kristianto.

Prema podacima od petka ujutro službi za upravljanje krizom u pokrajini, više od 4400 stanovnika evakuirano je u okrugu od 3,5 kilometara oko kratera. Većina ih je smještena u prihvatilišta. (HINA)

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovno aktivan VIDEO Aktivni Popocatepetl snimljen iz zraka! Slika nije dostupna Erupcija u nacionalnom parku Lava najaktivnijeg vulkana na svijetu se izlila po cestama

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene