Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog njihove sigurnosti

Predsjednik Erdogan zabranio migrantima prijelaz preko Egejskog mora

Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP)
Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Foto: Afp
Turski predsjednik Tayyip Erdogan je izdao zapovijed Obalnoj straži da se migrantima, zbog njihove sigurnosti, ne dopušta više prijelaz preko Egejskog mora u Europsku uniju.

"Ilegalni prijelazi migranata preko Egejskog mora nisu dozvoljeni jer su opasni", oglasili su se iz turske obalne straže pozivajući se na predsjednikov ukaz.

Pročitajte i ovo EasyJet avion Svi odahnuli Bizaran incident na letu iznad Sredozemnog mora: Kapetan aviona morao prinudno sletjeti zbog bučnog para Slika nije dostupna Ne smiju tražiti azil Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija''

Provedbu mjere će nadzirati Ministarstvo unutarnjih poslova.

"Iako će se načelo neinterveniranja u slučaju ilegalnih migranata koji žele napustiti Tursku i dalje provoditi, taj pristup ne pokriva prijelaz preko mora zbog opasnosti po živote", dodali su.

Turska obalna straža optužuje Grčku da krši međunarodne zakone dovodeći čamce s migrantima u opasnost te kaže da je u četvrtak spašeno gotovo 100 migranata s tri broda koja su Grci ostavili polupotopljena (Hina).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene