Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon što mu je pozlilo

Erdogan otkazao neke predizborne skupove, oglasio se i potpredsjednik Turske: "Zdravstveno stanje našeg predsjednika je vrlo dobro"

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan Foto: Afp
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otkazao je najavljene predizborne skupove u srijedu i četvrtak zbog "lakše bolesti".

"Danas ću se odmarati kod kuće kako su savjetovali naši liječnici", napisao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na Twitteru, navodeći zdravstvene probleme koje je imao dan prije. 

Potpredsjednik Fuat Oktay kazao je da je turski predsjednik bolje: "Zdravstveno stanje našeg predsjednika je vrlo dobro, u stalnoj smo komunikaciji, bio je malo prehlađen", piše Hurriyet.

Društvenim mrežama počele su se širiti informacije da je Erdogan doživio srčani udar. Glasnogovornik stranke AK Ömer Çelik kazao je: "Postoje nemoralne lažne vijesti o zdravlju našeg predsjednika u nekim stranim medijima".

Šef odjela za odnose s javnošću Fahrettin Altun napisao je na Twitteru: "Kategorički odbacujemo takve neutemeljene tvrdnje o predsjedniku. Sutrašnjem otvorenju nuklearne elektrane predsjednik će nazočiti putem videokonferencije. Nikakve dezinformacije ne mogu osporiti činjenicu da turski narod stoji uz svoje vođe, Erdogan i njegova stranka će pobijediti na izborima 14. svibnja."

Erkan Kandemir je također na svom Twitter profilu objavio da će predsjednik nazočiti otvaranju nuklearne elektrane Akkuyu putem videopoziva, dok je skup u Mersinu odgođen.  

 

Erdogan je u srijedu trebao održati predizborne govore u trima pokrajinama središnje Anatolije.

Kasno u utorak morao je nakratko prekinuti televizijski intervju uživo nakon što je pretrpio ono što je kasnije opisao kao želučane tegobe.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Kamera se zatresla Drama usred intervjua! Erdoganu naglo pozlilo, prekinuto snimanje: "Loše mi je"

Postaja Kanal 7 prekinula je emitiranje nakon što turski predsjednik, dok je kamera bila isključena, nije odgovorio na pitanje o svojim predizbornim obećanjima.

Šezdesetdevetogodišnji Erdogan kasnije se vratio kako bi dovršio intervju, u kojem je rekao da mu je intenzivna izborna kampanja izazvala neke "ozbiljne" želučane probleme.

Kazao je i da je razmišljao o otkazivanju intervjua.

"Hvala Bogu, zdravlje našeg predsjednika je dobro", rekao je njegov glasnogovornik İbrahim Kalın na Twitteru.

Pročitajte i ovo Kemal Kilicdaroglu, predsjednik Republikanske narodne stranke Šestorica za stolom Raspala se turska oporba uoči izbora: "Ova koalicija više nije platforma zdravog razuma"

Zajednički oporbeni kandidat za predsjednika Kemal Kılıcdaroglu poželio je Erdoganu brz oporavak na Twitteru.

Parlamentarni i predsjednički izbori 14. svibnja smatraju se najtežim ispitom za Erdoganovu 20-godišnju vladavinu.

Ujedinjeni oporbeni blok pokušava ga smijeniti u jeku ozbiljne gospodarske krize i rastućeg nezadovoljstva zbog milijuna izbjeglica u zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene