Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Erdogan dobio povjerenje parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, proizašla iz parlamentarnih izbora 22. srpnja, potvrđena je glasovanjem u parlamentu.

Glasovanje je prihvaćeno jer Stranka pravde i razvoja Erdogana raspolaže velikom većinom od 339 mjesta u Nacionalnoj skupštini, izjavio je njezin predsjednik Koksal Toptan.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija Uhvaćen na zadarskom području Prijetio Plenkoviću i članovima Vlade: Uhićen muškarac zbog čijeg su poziva na Markov trg stigli interventni policajci

Na 535 zastupnika koji su sudjelovali u glasovanju, 337 je glasovalo 'za', a 197 'protiv' uz jedan suzdržani, kazao je Toptan.

Novi kabinet, koji je prošlog tjedna odobrio novi šef države Abdullah Gul sadrži 25 ministara s članovima dosadašnje vlade i novopridošlima.

Ali Babacan, ministar ekonomije i glavni pregovarač s EU u prethodnom izvršnom tijelu, imenovan je ministrom vanjskih poslova umjesto Abdullaha Gula i zadržava funkciju pregovarača s europskim blokom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene