Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umirovljena letjelica

Endeavour krenuo na zadnji let - prema muzeju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svemirski shuttle Endeavour krenuo je na svoj zadnji let, nakon kojega će biti smješten u muzej.

Američki svemirski shuttle Endeavour krenuo je u srijedu na svoj zadnji let, pričvršćen na, za tu priliku posebno prilagođeni, Boeing 747, od Floride do Kalifornije, gdje će biti smješten u muzej, objavila je američka svemirska agencija NASA.

Polijetanje je dvaput odgađano zbog lošeg vremena, ali se nešto prije 7 sati po lokalnom vremenu Boeing uspješno otisnuo u zrak, noseći na leđima dragocjeni teret.

Pročitajte i ovo Zaruke u avionu Nije to očekivala VIDEO Tijekom leta iz Beograda u jednom trenutku neočekivano se oglasio pilot: "Poštovani putnici govori vam vaš kapetan" Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Šokantno otkriće Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva"

>> Iz svemira snimljen 'zlatni' dragulj Bliskog istoka

Endeavour, posljednja od triju umirovljenih letjelica, koje su letjele svemirom, u zračnu luku Los Angelesa trebao bi stići u petak nakon nekoliko usputnih zaustavljanja.

Raketoplan težak 85 tona, koji je posljednju svemirsku misiju odradio u svibnju i lipnju 2011. godine, iz svemirskog centra Kennedy kod Capa Canaverala na Floridi krenuo je prema Los Angelesu, gdje će biti izložen u Kalifornijskom znanstvenom centru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene