Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi koje nije mogao ignorirati

Macron se sastaje sa sindikalcima, a onda će građanima iznijeti mjere za rješavanje teške situacije

Emmanuela Macron (Foto: AFP)
Emmanuela Macron (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Emmanuela Macron (Foto: AFP) Emmanuela Macron (Foto: AFP) Foto: Afp Prosvjednici traže da najdogovorniji za stanje u državi odstupi s vlasti (Foto: AFP) Prosvjednici traže da najdogovorniji za stanje u državi odstupi s vlasti (Foto: AFP) Foto: Afp Prosvjed \'\'žutih prsluka\'\' u Francuskoj (Foto: AFP) Prosvjed \'\'žutih prsluka\'\' u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp Prosvjed \'\'žutih prsluka\'\' u Francuskoj (Foto: AFP) Prosvjed \'\'žutih prsluka\'\' u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Prosvjednica u Parizu zaželio je supruzi francuskog predsjednika Brigite sretan Božić (Foto: AFP) Galerija 1/5 >>
Francuski predsjednik Emmanuel Macron u 10 sati sastat će se s predstavnicima sindikata, udruga poslodavaca te lokalnih dužnosnika nakon tjedana nasilnih prosvjeda protiv visokih troškova života.

Sastanak Macrona s francuskim sindikalistima i lokalnim dužnosnicima održat će se nakon četvrtog vikenda silovitih prosvjeda "žutih prsluka" tijekom kojih je bilo ozlijeđenih i privedenih, a trgovine i restorani diljem zemlje vandalizirani su i oštećeni.

Pročitajte i ovo Prosvjed francuskih poljoprivrednika Blokada glavnog grada Opsadno stanje oko Pariza, poljoprivrednici blokirali četiri autoceste: Na terenu 15.000 policajaca Emmanuel Macron Pitanje političke volje Nobelovka poziva na prosvjede protiv Macrona: "Koristi inflaciju kako bi produbio jaz između bogatih i siromašnih"

"Predsjednik želi okupiti političke, teritorijalne, ekonomske i socijalne snage u ovim teškim trenucima kako bi čuo njihove prijedloge i stajališta te da bi ih uključio u rješenje situacije", kazao je isti izvor.

Macron će s njima razgovarati nakon novoga dana prosvjeda "žutih prsluka", u kojima je u subotu diljem Francuske sudjelovalo oko 136.000 prosvjednika, a ponovno ih je obilježilo nasilje.

Po pisanju lista L'Opinion, "svrha je sastanka njegovim sudionicima iznijeti mjere o kojima će predsjednik obavijestiti svoje sugrađane kasnije tijekom dana".

Lokalne je dužnosnike 30. studenoga primio premijer Edouard Philippe. Od njega su tada zatražili da poduzme brze i konkretne mjere. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene