Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD ne da

Još jedna zemlja Ukrajini šalje projektile velikog dometa: ''Imat će kapacitet za duboke napade''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Francuska će se pridružiti Velikoj Britaniji u slanju projektila velikog dometa Ukrajini, rekao je u utorak francuski predsjednik Emmanuel Macron, što bi ukrajinskim snagama omogućilo da gađaju rusku vojsku i logistiku duboko iza crta bojišnice.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je po dolasku na samit NATO-a u Litvi rekao da je odlučio povećati vojnu pomoć za Ukrajinu kako bi joj se pomoglo u protuofenzivi.

"Odlučio sam povećati pošiljke oružja i opreme kako bih omogućio Ukrajincima da imaju kapacitet za duboke napade", kazao je.

Odbio je navesti količinu projektila koji će biti poslani.

Pročitajte i ovo Premijer Plenković u Splitu - 17 POSJET SPLITU Plenković o velikoj aferi u HEP-u: "Hrvatsku ne trese ništa! Dopise nisam vidio, za sve sam saznao 30. lipnja"

Ukrajina mjesecima traži rakete većeg dometa, no Sjedinjene Američke Države, njen glavni opskrbljivač, dosad nisu pristale poslati ih.

Ilustracija Emmanuel Macron (Foto: Afp)

Velika Britanija je u svibnju rekla da šalje francusko-britanske projektile zemlja-zrak Storm Shadow koje proizvodi tvrtka MBDA. Njihova francuska inačica SCALP ima domet od otprilike 250 kilometara.

Pročitajte i ovo Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 2 nakon medijskog istupa Jure se žrtvovao, a sad ga optužuju? "Nije poštovao upute i protokol rada"

Macron je rekao da će slanje projektila biti u skladu s francuskom politikom pomaganja Ukrajini u obrani njenog teritorija, što implicira da je Pariz dobio jamstva od Kijeva da rakete neće biti korištene za napade u Rusiji.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene