Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li mjesta u vrtićima?

Dolenec odgovorila roditeljima odgojiteljima: "Predali su 1537 zahtjeva za vrtić, a najavili su 7000 neupisane djece"

Danijela Dolenec
Danijela Dolenec Foto: DNEVNIK.hr
Tomislav Tomašević u pratnji zamjenika obišao je radove na postavljanju sunčane elektrane na Dječjem vrtiću Kustošija, PO Vrbani III. Radovi su financirani iz proračuna Grada Zagreba, no novinare je više zanimalo što je s mjestima za upis djece u vrtiće.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nastavlja s obilaskom radova na obnovi ili izgradnji gradskih vrtića. U utorak je na redu Dječji vrtić Kustošija, na kojem će biti postavljena sunčana elektrana.

Broj neupisane djece u zagrebačke vrtiće smanjen je nakon prigovora na 2716, a dodatnih 464-ero djece uspjelo je dobiti toliko željeno mjesto u vrtiću, objavljeno je u ponedjeljak iz Grada.

Zamjenica Danijela Dolenec potvrdila da će od jeseni u vrtiće krenuti 7604 novoupisane djece, što je 1.376 više upisane djece nego godinu dana ranije. Ukupno će gradske vrtiće pohađati 31.000 djece. 

"Računamo da će do kraja godine biti otvorena četiri nova objekta i kako se budu otvarala nova mjesta, upisivat će se djeca s liste onih koji nisu upisani, a ispunjavaju uvjete", naglasila je Dolenec.   

Pročitajte i ovo Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 7 akcija u Slavoniji FOTO Uhićeni bivši gradonačelnik i sudac: Doznaje se što su radili, oglasili se policija i USKOK

Odgovor roditeljima odgojiteljima 

Dolenec se osvrnula i na najavljeno okupljanje korisnika mjere roditelj odgojitelj te naglasila kako su članovi te udruge već najavljivali brojku od 7000 neupisane djece. "Korisnici te mjere predali su 1537 zahtjeva za upis i 80 posto tih zahtjeva je uvaženo." 

Odbacila je mogućnost isplaćivanja naknade roditeljima koji nisu upisali djecu u vrtić te je takvu naknadu nazvala novom mjerom roditelj odgojitelj.

Na pitanje koliko nedostaje odgajatelja, jer su preopterećeni i nema ih dovoljno, Dolenec je rekla kako će vrtići odgajateljima nuditi stalno zapošljavanje, za razliku od dosadašnjih ugovora na određeno, a za jasličke skupine moguće je zatražiti i dodatno radno mjesto, koje će Grad i odobriti. 

Danijela Dolenec Tomislav Tomašević (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo je tek prva solarna elektrana", kazao je Tomašević na početku presice te je najavio kako već idućeg tjedna počinje dodatno instaliranje na krovovima. "Bit će čak dva puta većeg kapaciteta od ukupnog kapaciteta u Zagrebu. Ambicija nam je da što više energije stvaramo iz obnovljivih izvora", kazao je gradonačelnik i izrazio nadu da će uskoro još više vrtića imati solarnu energiju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene