Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Starlink

Elon Musk reagirao na optužbe iz Ukrajine: "To je kategorički neistinito"

Elon Musk, Volodimir Zelenski
Elon Musk, Volodimir Zelenski Foto: Afp
Osnivač SpaceX-a Elon Musk demantirao je da njegova tvrtka prodaje svoje Starlink terminale Rusiji nakon što je objavljeno da se koriste u invaziji na Ukrajnu. ​

Ukrajinska vojska je rekla da je otkriveno da ruske snage koriste Starlink terminale kako bi olakšale napade na njihovu zemlju. Osnivač SpaceX-a Elon Musk demantirao je da ih prodaje Kremlju.

"Brojne lažne vijesti tvrde da SpaceX prodaje Starlink terminale Rusiji. To je kategorički neistinito. Koliko znamo, nijedan Starlink nije prodan Rusiji izravno ili neizravno", napisao je na društvenoj mreži X.

Pročitajte i ovo Tomislav Opačak Brat saborske zastupnice Slavonski tajkun pobjegao u BiH da izbjegne zatvor: Ima niz optužnica

Glavna uprava za obavještajne poslove ministarstva obrane ranije je objavila audio isječak na Telegramu za koji kaže da se radi o razgovoru snaga ruske 83. zračno-jurišne brigade o postavljanju terminala u istočnoj Ukrajini. Nije dala pojedinosti o navodnom opsegu korištenja niti o tome kako su terminali nabavljeni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene