Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelomično priznao silovanje

Fritzlova obitelj na tajnoj lokaciji, mediji tužbom prijete sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon današnjeg suđenja Josefu Fritzlu glasnogovornik suda Franz Cutka, rekao je kako njegova djeca i supruga nisu svjedočili jer su to odbili. Tek se čuo dio snimljenog svjedočanstva Fritzlove kćerke Elisabeth koju je s troje djece zatočenu u podrumu držao 24 godine.

Josef Fritzl se se izjasnio kao djelomično kriv za silovanje, a sutra će to morati objasniti sudu. Cijela snimka svjedočanstva Elisabeth Friitzl traje traje 11 sati, a danas se na suđenju vidio dio o kojem se kasnije izjasnio Josef. Sutra će biti prikazan sljedeći dio o kojem će se Josef također izjasniti. Fritzl je na sudu bio leđima okrenut galeriji, gledao preda se i tiho, odgovarao na pitanja o sebi i o tome osjeća li se krivim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fritzl pred licem pravde Josef Fritzl priznao silovanje i incest, ali ne ubojstvo i ropstvo Slika nije dostupna Snimka šokirala Austriju VIDEO: Objavljena cijela snimka Fritzlovog odmora na Tajlandu

Ako bude osuđen za ubojstvo, za koje se izjasnio da nije kriv, dobit će kaznu doživotnog zatvora, izvjesio je sud, ukoliko bude proglašen krivim samo za ropstvo očekuje ga 20 godina zatvora, a za silovanje 15. O krivnji Josefa Fritzla odlučit će porota od 12 članova.

>> 'Podrum je Fritzlu bio igralište, a Elisabeth njegova igračka'

>> Josef Fritzl priznao silovanje i incest, ali ne ubojstvo i ropstvo

>> Rosemarie Fritzl usamljena, svi vjeruju da je 'morala znati'

Sudski pritvor povezan je izravno sa sudnicom, pa je Fritzl uspješno izbjegao novinare. U Austriji se nadaju da će suđenje kratko trajati. Fritzlova obitelj, Elisabeth i djeca nalaze se na tajnoj lokaciji gdje se odmaraju. Djeca koja su živjela s njim moraju se priviknuti na činjenicu da je on zlostavljao njihovu majku i braću i sestre koji su živjeli u podrumu.

Glasnogovornik suda izvjestio je da je Fritzl uzoran zatvorenik, da poštuje pravila i da je pristojan. Suđenje je oko podneva zatvoreno za javnost, a tako će biti do 20. ožujka, kad se očekuje presuda.

U Sankt Poeltenu, gradu u kojem mu se sudi, okupilo se više od dvije stotine novinara. Mediji prijete da će se žaliti Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu jer im je onemogućen rad. Izabranih 95 novinara danas je bilo u sudskoj dvorani, a ostali su dobili obavijesti iz druge ruke na konferenciji za novinare u šatoru-press centru ispred Zemaljskog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene