Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman je pomoći

ElBaradei: Ako narod bude želio kandidirat ću se na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nobelovac Mohamed ElBaradei izjavio je da bi se mogao kandidirati za predsjednika Egipta, ako to zatraži egipatski narod, demantirajući napise u austrijskim novinama da se neće natjecati na izborima.

'To nije istina', rekao je ElBaradei u telefonskom razgovoru za Al Džaziru. 'Ako egipatski narod želi da nastavim s procesom promjena, neću ga razočarati', istaknuo je. ElBaradei je dosad izbjegavao izravno odgovoriti na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika govoreći da je spreman pomoći kako bi Egipat doživio političke promjene. No, isticao je da bi mogao razmisliti o kandidaturi ako izbori budu slobodni i pošteni.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Austrijski list Der Standard prenio je kako je ElBaradei rekao da bi egipatski predsjednik Hosni Mubarak trebao odmah otići s dužnosti, ali 'dostojanstveno'.

>> Kršćani tijelima štitili muslimane od Mubarakovih pristaša

'Ne, neću sudjelovati (u izborima). Najviše što mogu učiniti jest zalagati se za promjene', navodi Der Standard odgovor Elbaradeia na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima.

'Naravno da u budućnosti želim sudjelovati u političkom životu, no tko će se kandidirati na izborima, to zasad nije važno', naglasio je ElBaradei, piše austrijski Der Standard. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene