Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nesretni izgred zaključen'

Ekvador: Britanija povukla prijetnju upada u veleposlanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija povukla je prijetnju upadom u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu kako bi uhitila osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea, koji je tamo potražio utočište, rekao je ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

"Mi smatramo ovaj nesretni izgred zaključenim, nakon teške diplomatske greške Britanaca u kojoj su rekli da će ući u naše veleposlanstvo", rekao je ekvadorski predsjednik Rafael Correa u redovitom tjednom obraćanju medijima u subotu.

Ekvadorska vlada priopćila je da je primila "obavijest iz britanskog ministarstva vanjskih poslovau kojoj se kaže da nema prijetnje ulaska u veleposlanstvo".

Pročitajte i ovo Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će" Slika nije dostupna Treba odgovoriti na optužbe Predsjednik Ekvadora: Optužbe protiv Assangea nisu zločin u Latinskoj Americi

>> Predsjednik Ekvadora: Optužbe protiv Assangea nisu zločin u Latinskoj Americi

Britanska vlada izazvala je gnjev Ekvadora kad je upozorila da bi mogla pokušati odvesti Assangea, koji se više od dva mjeseca nalazi u zgradi njegovog veleposlanstva kako bi izbjegao izručenje Švedskoj, koja ga želi ispitati glede optužbi za silovanje i seksualno napastvovanje.

Ekvador, koji je Assangeu dao azil, zatražio je od Velike Britanije da povuče prijetnje. Posljednji potez trebao bi poboljšati odnose Quita i Londona i omogućiti daljnje razgovore o sudbini Assangea.

Zasad, međutim, Assange ostaje zatočen u veleposlanstvu, a britanska policija razmještena je oko zgrade. Britanci su rekli da su odlučni ispuniti svoju pravnu obvezu izručenja Assangea Švedskoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene