Kim Jong Un
Kim Jong Un Foto: Afp

Na snimci iz Kine vidi se eksplozija u gradu Hyesanu u pokrajini Yanggang, blizu granice. Neki južnokorejski mediji pozvali su se na neimenovane izvore koji navode da je došlo do više eksplozija.


Videozapis snimljen iz Kine pokazuje eksploziju u Sjevernoj Koreji, prenijeli su brojni mediji u srijedu, dok jedan južnokorejski medij navodi da je došlo do curenja plina što je izazvalo smrtonosnu eksploziju u ponedjeljak

Vezani članci Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 2 Kim se vratio: Sjeverna i Južna Koreja razmijenile vatru u graničnom području

Reuters nije mogao neovisno potvrditi autentičnost videozapisa, koje su dobili AP i portal Daily NK sa sjedištem u Seulu, koji se bavi situacijom u Sjevernoj Koreji.

Drugi južnokorejski mediji također su se pozvali na neimenovane izvore koji navode da je došlo do više eksplozija.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz Sjeverne Koreje, Daily NK piše u srijedu da je do 15 ljudi poginulo u eksploziji i požaru koji je uslijedio u gradu Hyesanu u pokrajini Yanggang, u blizini granice s Kinom.

AP citira putničkog agenta u kineskom graničnom gradu Changbaiu koji je vidio eksploziju te ju je snimio, ali ne zna uzrok nesreće.

Videozapis pokazuje vatru iznad vrhova stabala, uz zvuk brojnih eksplozija.

Sjevernokorejski mediji nisu spomenuli incident, a južnokorejski dužnosnici su kazali da ne mogu za sada potvrditi izvještaje.