Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na ulicama

Reporterka DNEVNIKA Nove TV u središtu novih nemira u Bejrutu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ulicama Bejruta, u kojem su izbili novi nemiri, uživo je izvijestila i ekipa Dnevnika Nove TV.

Blokade u Bejrutu i drugim libanonskim gradovima svakodnevica su. Na ulice su izašli naoružani pristaše oporbe koji prosvjeduju zbog jučerašnjeg ubojstva šefa obavještajne službe i još sedam osoba. Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac izvještava iz Bejruta.

Pročitajte i ovo Izrael napao Libanon na jugu Libanona Izrael gađao selo i ubio Hezbolahova zapovjednika Izrael napao Libanon rat s Hezbollahom Izrael pokrenuo novu seriju napada na Libanon: Imali su nekoliko ciljeva

Oporbeni čelnik Hariri bio je blizak s ubijenim šefom obavještajne službe. Za napad je optužio režim u susjednoj Siriji. Premijer vlade kojom dominiraju prosirijske stranke ponudio je ostavku, no predsjednik ga je zamolio da ipak ostane na dužnosti. Mikati također sumnja na sirijsku umiješanost. 'Otkrivanje bombi prije dva mjeseca i ono što se dogodilo jučer. Jednostavno je logično povezati dva slučaja bez provođenja istrage', kaže libanonski premijer Najib Mikati.

>> Novinarka Dnevnika Nove TV iz Bejruta: Ubijen šef tajne službe

Ubijeni šef obavještajne službe, Al Hassan nedavno je razotkrio navodnu sirijsku zavjeru za pokretanje kampanje bombaških napada i ubojstava u Libanonu kako bi se izazvao kaos.

U Libanonu nakon desetljeća građanskog rata vlada krhki mir koji održava sudjelovanje čak 18 vjerskih skupina u vlasti. Posljednjih mjeseci jača strah od prelijevanja nasilja iz susjedne Sirije. Muslimanska zajednica podijeljena je na one koji podupiru režim sirijskog predsjednika Asada, uglavnom šijite, i pristaše pobunjenika, uglavnom sunite. Sirijska vlada osudila je napad. Iran, blizak saveznik režima u Damasku također osuđuje napad, a za sve optužuje Izrael.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene